ZEMESRIEKSTU SVIESTA-BANĀNU MĀJIŅAS

Sātīgas, saldas un vēsas – mazās mājiņas ikdienas baudai. Recepti piedāvā Anna Dimpere.

ZEMESRIEKSTU SVIESTA-BANĀNU MĀJIŅAS

Nepieciešams:

  • 60 g “Laima” rūgtās šokolādes 87%
  • 100 g “Selga” Klasika cepumu
  • 1 ola
  • 1/2 banāns
  • 8-10 tējk. zemesriekstu sviesta

Pagatavošana:

  1. Sasmalcinātus cepumus samaisa ar olu.
  2. Ar tējkaroti uz cepamās pannas, kas pārklāta ar cepampapīru, liek mazas piciņas un ar mitrām rokām izveido apaļas formas cepumu pamatnes.
  3. Cepumu pamatnes liek cepties uz 10 min līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
  4. Uz cepumu pamatnēm liek sagriezta banāna šķēlītes un aptuvi 1 tējkaroti zemesriekstu sviesta.
  5. Izkausē šokolādi ūdens peldē. Šokolādi pārlej pāri katram cepumam tā, lai nosedzas viss cepums.
  6. Gatavos cepumus liek ledusskapī uz 2 h. Lai labi garšo!