ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA AR MASCARPONE UN SVAIGĀM OGĀM

Iepriecini šokolādes mīli svētkos ar īpaši šokolādīgu kūku! Recepti piedāvā Anna Panna.

ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA AR MASCARPONE UN SVAIGĀM OGĀM

Nepieciešams:

  • 400 g "Laima" šokolādes Lukss
  • 360 g "Selga" Klasika cepumu ar šokolādes garšu
  • 100 g sviesta
  • 500 g Mascarpone krēmsiera
  • 50 g pūdercukura

Dekoram nepieciešams:

  • 50 g "Laima" šokolādes Lukss
  • 50 g sviesta
  • "Selga" Klasika cepumu ar šokolādes garšu drumstalas
  • "Selga" kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu
  • Svaigas ogas pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu. Sastāvdaļas samaisa un ber sagatavotā formā, kas noklāta ar cepamo papīru (20 - 24 cm).
  2. Cepumumaisījumu kārtīgi piepresē.
  3. Bļodiņā ber šokolādi un izkausē to virs karstā ūdens tvaikiem.  
  4. Citā traukā samaisa Mascarpone krēmsieru ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  5. Pievieno izkausēto šokolādi un to uzreiz iemaisa krēmsierā.
  6. Samaisīto krēmu lej pa virus cepumu pamatnei.
  7. Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai vsu nakti.
  8. Pirms pasniegšanas kūkas virskārtai uzsmērē krēmu (izkausētu sviestu kopā aršokolādi). Dekorē ar ogām un kakao vafeļu trubiņām.