ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA AR MASCARPONE UN SVAIGĀM OGĀM
Iepriecini šokolādes mīli svētkos ar īpaši šokolādīgu kūku! Recepti piedāvā Anna Panna.

Nepieciešams:
- 400 g "Laima" šokolādes Lukss
- 360 g "Selga" Klasika cepumu ar šokolādes garšu
- 100 g sviesta
- 500 g Mascarpone krēmsiera
- 50 g pūdercukura
Dekoram nepieciešams:
- 50 g "Laima" šokolādes Lukss
- 50 g sviesta
- "Selga" Klasika cepumu ar šokolādes garšu drumstalas
- "Selga" kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu
- Svaigas ogas pēc izvēles
Pagatavošana:
- Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu. Sastāvdaļas samaisa un ber sagatavotā formā, kas noklāta ar cepamo papīru (20 - 24 cm).
- Cepumumaisījumu kārtīgi piepresē.
- Bļodiņā ber šokolādi un izkausē to virs karstā ūdens tvaikiem.
- Citā traukā samaisa Mascarpone krēmsieru ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Pievieno izkausēto šokolādi un to uzreiz iemaisa krēmsierā.
- Samaisīto krēmu lej pa virus cepumu pamatnei.
- Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai vsu nakti.
- Pirms pasniegšanas kūkas virskārtai uzsmērē krēmu (izkausētu sviestu kopā aršokolādi). Dekorē ar ogām un kakao vafeļu trubiņām.