Riekstu-karameļu batoniņi ar mandelēm

Batoniņi būs īsts atradums tiem, kuri ikdienā ievēro veselīgāku uzturu. Recepti piedāvā Anna Dimpere.

Riekstu-karameļu batoniņi ar mandelēm

Cepumu pamatnei nepieciešams:

  • 100 g bezcukura cepumu
  • 1 ola

Karamelei nepieciešams:

  • Sauja mandeļu
  • 6 dateles (mīkstas)

Riekstu sviesta kārtai nepieciešams:

  • 60 g mandeļu
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 1 ēd. k. medus

Glazūrai nepieciešams:

  • 60 g “Laima” rūgtās 70% šokolādes


Pagatavošana:

  1. Virtuves kombainā sasmalcini cepumus ar olu. Masu izklāj 20x20 cm kvadrāta formā un liek cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 10 min.
  2. Ar dakšiņu saspaida dateles un izsmērē tās uz cepumu pamatnes.
  3. Virtuves kombainā liek visu nepieciešamo priekš riekstu sviesta kārtas un blenderē, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad pa virsu dateļu kārtai izklāj arī pagatavoto riekstu sviestu.
  4. Pa virsu izkārto mandeles, atstājot starp tām atstarpes, lai vieglāk sagriezt.
  5. Bļodiņā liek šokolādi un izkausē to ūdens peldē. Kad šokolāde izkausēta, lej to pāri visam un izlīdzini.
  6. Pēc vēlmēm var izdekorēt batoniņu ar riekstiem vai sēklām.
  7. Liek ledusskapī uz ~1 h. Pēc tam ar asu nazi sagriež taisnstūrveida formiņās, un batoniņi gatavi!