Riekstu-karameļu batoniņi ar mandelēm
Batoniņi būs īsts atradums tiem, kuri ikdienā ievēro veselīgāku uzturu. Recepti piedāvā Anna Dimpere.

Cepumu pamatnei nepieciešams:
- 100 g bezcukura cepumu
- 1 ola
Karamelei nepieciešams:
- Sauja mandeļu
- 6 dateles (mīkstas)
Riekstu sviesta kārtai nepieciešams:
- 60 g mandeļu
- 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
- 1 ēd. k. medus
Glazūrai nepieciešams:
- 60 g “Laima” rūgtās 70% šokolādes
Pagatavošana:
- Virtuves kombainā sasmalcini cepumus ar olu. Masu izklāj 20x20 cm kvadrāta formā un liek cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 10 min.
- Ar dakšiņu saspaida dateles un izsmērē tās uz cepumu pamatnes.
- Virtuves kombainā liek visu nepieciešamo priekš riekstu sviesta kārtas un blenderē, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad pa virsu dateļu kārtai izklāj arī pagatavoto riekstu sviestu.
- Pa virsu izkārto mandeles, atstājot starp tām atstarpes, lai vieglāk sagriezt.
- Bļodiņā liek šokolādi un izkausē to ūdens peldē. Kad šokolāde izkausēta, lej to pāri visam un izlīdzini.
- Pēc vēlmēm var izdekorēt batoniņu ar riekstiem vai sēklām.
- Liek ledusskapī uz ~1 h. Pēc tam ar asu nazi sagriež taisnstūrveida formiņās, un batoniņi gatavi!