Piparkūku kūciņas
Pārsteidz mājiniekus ar Ziemassvētku noskaņās gatavotājām piparkūku kūciņām. Recepti piedāvā Ievas Virtuve.

Sastāvdaļas:
- 2 paciņas Selga Klasika piparkūku
- 150 g "Laima" tumšās šokolādes "Lukss"
- 200 g saldā krējuma
- 1 ēd. k. brendija (pēc vēlmēm)
- Pekanrieksti, žāvētu dzērveņu vai aveņu gabaliņi, citi sīki našķi greznošanai
Pagatavošana:
- Pagatavo krēmu, uzkarsējot, bet neuzvārot 150 g saldā krējuma, kam pievieno 100 g gabaliņos salauztās šokolādes. Šokolādi izkausē un maisa, līdz izveidojas viendabīgs krēms.
- Krēmu atdzesē, tad uzputo.
- 5 – 6 piparkūkas liek citu virs citas, starp tām klājot vai ar uzgali uzspiežot krēmu. Virspusi atstāj nepārklātu.
- Atlikušos 50 g krējuma uzkarsē, iemaisa un izkausē 50 g šokolādes, pēc patikas pievieno brendiju.
- Izveidoto glazūru pārlej pāri cepumu kūciņām, ļaujot tai notecēt. Nedaudz padzesē.
- Dekorē ar pekanriekstiem, valriekstiem vai citiem riekstiem, žāvētu ogu gabaliņiem vai citiem sīkiem našķiem. Ledusskapī sastindzina.