CHURROS AR ŠOKOLĀDES MĒRCI

Gardums, kas savā būtībā nācis no Spānijas un Portugāles, tagad mērojis ceļu arī pie mums - debešķīgi gardo variāciju par churros piedāvā Našķoties Zane!

Lai pagatavotu churros nepieciešams:

  • 220 ml ūdens
  • 150 g kviešu miltu
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 30 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • + 700ml eļļas
  • + 50g cukura + 1 tējk. kanēļa apviļāšanai

 

Šokolādes mērcei nepieciešams:

  • 200 g "Laima" rūgtās 70% šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma

 

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu-katliņā lej ūdeni, pievieno sviestu, cukuru, sāli, katliņa saturu uzvāra.
  2. Katliņa saturam pievieno miltus un, turpinot karsēt, kādu minūti aktīvi mīklu ar karoti maisa, atdzesē 15 min, tad pa vienai iemaisa olas.
  3. Katliņā uzkarsē eļļu (kā zināt, kad eļļa ir gatava? Tajā iemet mazu mīklas piciņu un, ja tā paceļas uz augšu un sāk tā aktīvi gatavoties, viss notiek).
  4. Caur konditorejas maisiņu karstā eļļā iespiež 6 cm garas desiņas. Katram mājās būs kāda cita izmēra konditorejas uzgaļi, taču desiņas izspiestas caur 1cm uzgali gatavosies 5 - 6 min. Ja uzgalis būs mazāks, gatavošana notiks ašāk.
  5. Churros novieto uz papīra dvieļiem, tad apviļā cukura un kanēļa maisījumā.
  6. Pagatavo šokolādes mērci-katliņā līdz "gandrīz vārās" stadijai uzkarsē saldo krējumu, ar to pārlej sakapātu šokolādi pēc minūtes visu samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  7. Churros pasniedz ar siltu šokolādes mērci un laimīgi noelšas.

 

Našķoties padoms:

Lai pieregulētu eļļas karstumu, ieteiktu sākt ar 1 churros, to pagatavot, pagaršot, saprast, vai viducis ir gatavs ap to laiku, kad ārpuse ir apbrūnējusi, ja iekšpusē vēl jēls, tad karstums jāsamazina.