CEPUMU MĀJIŅAS AR BIEZPIENU

Šķiet, ka vairums kaut reizi ir veidojis cepumu mājiņas. Pagatavošana kļūst īpaši aizraujoša kopā ar bērniem. Recepti piedāvā Našķoties Zane.

CEPUMU MĀJIŅAS AR BIEZPIENU

10 gab. nepieciešams:

  • 50 g “Laima” šokolādes Lukss
  • 250 g “Laima” marmelādes Gundega un Vijolīte
  • 30 gab. “Selga” Klasika cepumu
  • 350 g biezpiena (derēs gan 9%, gan 0,5%, bet svarīgi, lai mazāk graudains)
  • 240 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

  • Lielā bļodā ber biezpienu, pievieno saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un ar mikseri kuļ, līdz izveidojusies bieza masa.
  • Marmelādi sagriež mazos gabaliņos un ar karoti iemaisa biezpiena masā.
  • Rokā paņem divus cepumus, starp tiem liek ēdamkaroti pagatavotās masas, tad virspusē liek trešo cepumu un mājiņu liek uz šķīvja.
  • Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi, to izkausē un ar ēdamkaroti pārlej pāri pagatavotajām mājiņām.