Karameļu batoniņi

Pašmāju gatavots gardums saldākām dienām! Recepti piedāvā Anna Panna.

Karameļu batoniņi

Pamatnei nepieciešams:

  • 250 g "Selga" Klasika cepumu
  • 100 g sviesta
  • 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta

Karameles kārtai nepieciešams:

  • 1 bundža vārīta kondensētā piena
  • 50 g sviesta

Virskārtai nepieciešams: 

  • 100 g "Laima" šokolādes Lukss
  • 100 g sviesta
  • 100 g smalki sagrieztu zemesriekstu 
  •  "Selga" kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu 


Pagatavošana:

  1. Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu un zemesriekstu sviestu. Visu samaisa un ber sagatavotā formā, kas noklāta ar cepamo papīru.
  2. Cepumu pamatni izlīdzina un kārtīgi piespiež.
  3. Bļodā samaisa sviestu ar kondensēto pienu un sāli. Samaisīto masu smērē uzcepumu pamatnes.
  4. Virs karstā ūdens tvaikiem izkausē šokolādi. Pievieno sviestu, samaisa un gatavoglazūru lej uz karameles kārtas.
  5. Izdekorē ar riekstiem un Selga vafeļu rullīšiem.