GAISĪGAIS ZEFĪRA DESERTS
Vasaras karstumā ir vēlme baudīt ko vieglu un gaisīgu... Tieši tādu, kāds ir Zefīra, ogu un putukrējuma deserts! Recepti piedāvā Ārija Avota.

Nepieciešams:
- 400g @laimasaldumi Vaniļas zefīra
- 500-700ml saldā krējuma
- 700-900g zemeņu
- 2 TK cukura
- TK vaniļas pastas vai cukura
- 1 citrona norīvēta miziņa
Pagatavošana:
1. Zemenes nomazgā, nosusina, nogriež kauslapiņas un sagriež šķēlītēs.
2. Zefīru salauž 2-3 cm gabaliņos.
3. Saldo krējumu ar cukuru un vaniļu sakuļ vijīgās putās. Ja vēlas, iemaisa norīvētu citrona miziņu.
4. Dziļā traukā kārto pusi zefīra, izlīdzina un ar rokām piespiež, pa virsu vienmērīgā kārtā kārto pusi ogu, tad vienmērīgi pārklāj ar pusi saldā krējuma.
5. Visu atkārto un virspusi dekorē ar ogām un piparmētras lapiņām.
6. Noliek ledusskapī savilkties vismaz 4 stundas.
7. Ar lielu karoti liek porcijas trauciņos, pasniedz vēsu.
Receptes autore @arija_avota_recipes noteikti spēs Tevi iedvesmot vēl daudzām jaunām garšām!