CHURROS AR ŠOKOLĀDES MĒRCI

Gardums, kas savā būtībā nācis no Spānijas un Portugāles, tagad mērojis ceļu arī pie mums, Debešķīgi gardo variāciju par churros piedāvā Našķoties Zane.

CHURROS AR ŠOKOLĀDES MĒRCI

Lai pagatavotu churros, nepieciešams:

  • 220 ml ūdens
  • 150 g kviešu miltu
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 30 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • + 700ml eļļas
  • + 50g cukura + 1 tējk. kanēļa apviļāšanai

Šokolādes mērcei nepieciešams:

  • 200 g "Laima" rūgtās 70% šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

  1. Mīklas izveidei, katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu, cukuru, sāli, un katliņa saturu uzvāra.
  2. Katliņa saturam pievieno miltus un, turpinot karsēt, minūti aktīvi maisa ar karoti. Atdzesē 15 min. Tad pa vienai iemaisa olas.
  3. Katliņā uzkarsē eļļu. Kā zināt, kad eļļa ir gatava? Tajā iemet mazu mīklas piciņu – ja tā paceļas uz augšu un sāk aktīvi gatavoties, viss ir kārtībā.
  4. Caur konditorejas maisiņu karstā eļļā iespiež 6 cm garas “desiņas”. Katram mājās būs dažāda izmēra konditorejas uzgaļi, tāpēc jāpievērš uzmanība gatavošanas laikam. “Desiņas”, izspiestas caur 1cm uzgali, gatavosies 5-6 min. Ja uzgalis būs mazāks, gatavošana notiks ašāk.
  5. Churros novieto uz papīra dvieļiem, tad apviļā cukura un kanēļa maisījumā.
  6. Katliņā līdz "gandrīz vārās" stadijai uzkarsē saldo krējumu.
  7. Ar uzkarsēto saldo krējumu pārlej sakapātu šokolādi.
  8. Pēc minūtes visu samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  9. Churros pasniedz ar siltu šokolādes mērci un laimīgi noelšas!

Našķoties Zanes padoms:

Lai pieregulētu eļļas karstumu, ieteiktu sākt ar 1 churros, to pagatavot, pagaršot, saprast, vai viducis ir gatavs ap to laiku, kad ārpuse ir apbrūnējusi, ja iekšpusē vēl jēls, tad karstums jāsamazina.