CEPUMU KONFEKTES

Lielisks našķis, ko pagatavot kopā ar bērniem, jo mazās rociņas var palīdzēt gan konfekšu veidošanā, gan apviļāšanā šokolādē. Recepti piedāvā Lindas Virtuve.

CEPUMU KONFEKTES

Lai pagatavotu 20 gab. trifeļu, nepieciešams:

  • 360 g "Selga" Klasika cepumu
  • 200 g biezpiena vai Rikotas siera (vislabāk izmantot biezpienu plakanajās paciņās)
  • 150 g "Laima" tumšās šokolādes Lukss
  • 150 g "Laima" piena šokolādes Ekstra
  • 100 g "Laima" marmelādes ar citronu garšu Gundega
  • Dekorēšanai – sasmalcināti rieksti, saldējot žāvētas ogas, kūku mazie dekori

Pagatavošana:

  1. Cepumus samaļ blenderī vai smalki sadrupina ar mīklas rulli.
  2. Cepumu masai bļodā pievieno biezpienu, kārtīgi samaisa tā, lai veidotos viendabīga masa. Tai jāturas kopā, saspiežot starp pirkstiem.
  3. Ar rokām no biezpiena masas veido apaļas bumbiņas. Ja vēlas, viducī liek gabaliņu marmelādes. Liek uz paplātes nelielos attālumos vienu no otras. Ja konfektes ir mīkstas, tās ieliek uz pusstundu ledusskapī.
  4. Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē atsevišķi izkausē abas šokolādes.
  5. Cepumu bumbiņas uzdur katru pēc kārtas uz zobu balstāmā kociņa un izvārta šokolādē tā, lai tās būtu pilnībā noklātas.
  6. Ja vēlas, konfektes pārber ar dekoriem.
  7. Liek aukstumā sastingt vismaz uz 2 stundām.