CEPUMU DESERTS AR AVENĒM UN ŠOKOLĀDI

Ātri pagatavojams deserts ģimenes palutināšanai. Recepti piedāvā Ievas Virtuve.

CEPUMU DESERTS AR AVENĒM UN ŠOKOLĀDI

4 porcijām nepieciešams:

  • 100 g "Laima" Ekstra tumšās šokolādes
  • 1 paciņa "Selga" Klasika cepumu
  •  200 g aveņu (var būt saldētas) 
  • 3 ēd. k. kāda sīrupa
  • 2 ēd. k. sadrupinātu riekstu
  • Saldējums vai putukrējums pasniegšanai
  • Nedaudz sviesta


Pagatavošana:

  1. 2/3 cepumu sadrupina un klāj ar sviestu iesmērētā veidnē.  
  2. Pārber sasmalcinātu šokolādi, virsū liek svaigas vai saldētas avenes.
  3. Atkal ber kārtu sadrupinātu cepumu, virsū pārējo šokolādi, pārber riekstus, pārlaista ar sīrupu.
  4. Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes. 
  5. Pasniedz siltu kopā ar saldējumu vai putukrējumu.